SAMSUN / ATAKUM - Atakum Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

Atakum Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu İşbirliği ile düzenlenen Özel Eğitim Akademsi Panelimiz Atakum Kaymakamı Sayın Kemal YILDIZ ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın M. İrfan YETİK’in eşlikleri ile birlikte, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Dr. Melih KARAKURT, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esat ŞANLI ve Atakum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Gülden GÜNYILDIZ TUNÇ tarafından değerli bilgilerinin aktarımı ile gerçekleştirilmiştir. Panelimize katılan idareci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Atakum Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu İşbirliği ile Özel Eğitim Akademisi düzenliyoruz.

Mrt

Atakum RAM olarak "Okul Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekiplerini Güçlendirmeye” yönelik düzenlemiş olduğumuz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın M. İrfan YETİK’in açılışını gerçekleştirdiği çalıştayımızın  ilk gün programını ilçemizdeki Ortaokulların İdarecileri, Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmenleri ve Sınıf Rehber Öğretmenlerinin katılımı ile ikinci gün programını ise  ilçemizdeki Lise/Ortaokullarının İdarecileri, Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmenleri ve Sınıf Rehber Öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleştirdik.

Mrt

Kurumumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü tarafından Eğitim Bölgemizde bulunan Asarcık İlçesindeki Yeni Ömerli İlkokulu, Yeni Ömerli Bağlıca İlkokulu ve Aydın Teknecik İlkokulu  öğrenci ve velilerine “ Mahremiyet, Sosyal Medya Kullanımı, Aile İçi İletişim, Etkili İletişim Yöntemleri ” konularında eğitimler gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Kurumumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü tarafından Taflan Yalı Ortaokulu öğrencilerine “Verimli Ders Çalışma Teknikleri” hakkında ve yine Taflan Yalı İlkokulu/ Ortaokulu velilerine yönelik “Verimli Ders Çalışma Konusunda Velilerin Rolü” ve İlimiz yerel hedefi olan “Sınır Koyma”konulu eğitimler verilmiştir.

Mrt

2023/2024 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Dönem Başı Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen  Toplantısını gerçekleştirdik...

Ock

Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin işlemler 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında başladı.

Tem

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavının tercih işlemleri için süreç 27.07.2023 tarihi itibariyle başladı. Yükseköğretime geçecek öğrenciler için Rehberlik Araştırma Merkezimiz tarafından tercih danışmanlığı hizmetleri bugün başlamaktadır.

May

Samsun ilimizde bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürleri Mayıs ayı toplantısı kurumumuzda İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Serdar ÖZDEMİR başkanlığında gerçekleştirilmiştir

May

Atakum Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından “Psikolojik Danışmada Affetmeyi Çalışabilme” konulu eğitim Doç. Dr. Meryem VURAL BATIK ve Dr. Necla AFYONKALE TALAY tarafından gönüllü Psikolojik Danışmanlarımızın katılımı ile 17.05.2023 tarihinde kurumumuz toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir. Katkılarından dolayı Doç. Dr. Meryem VURAL BATIK’a ve Dr. Necla AFYONKALE TALAY’a, katılımlarından dolayı psikolojik danışman meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

May

Hedefine Kaç Adım Var Projesi kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik Liselere Geçiş Sistemi hakkında bilgilendirme, ortaöğretim kurumlarını tanıtma ve akademik başarılarını artırmaya yönelik çalışmalar  bölgemizdeki tüm ortaokullarımızda gerçekleştirilmiştir.

Tem